Свечана академија поводом Савиндана, школске славе, одржана у Културно образовном центру била је прилика да се још једном подсетимо дела и лика Светога Саве. Да схватимо величину и значај његовог лика за српски народ, идентитет, културу и просвету. Академија је имала свој устаљени ток. Свештеници су обавили сечење славског колача, беседу је одржала директорица наше школе Бојана Лепињица, а Светосавске повеље је заслужним ученицима и наставницима доделио председник општине Зоран Семеновић.
Након тога је уследио културно-уметнички програм који су извели и припремили ученици наше школе. Тим који је осмислио, припремио и реализовао представу “Како је Сава постао монах” чине наставнице: Снежана Матић, Јелена Обрадовић, Вања Николић, Бојана Радојевић и Марија Ерић. Овим путем се захваљујемо Цветину Аничићу за свесрдну помоћ и сарадњу.
Програм је наишао на добар пријем код публике што нас је посебно обрадовало и испунило задовољством.
Дело и лик Светог Саве су увек инспиративни, јер он јесте звезда водиља српског народа која га води путем мира и помирења, како смо у представи и истакли, и зато још једном
УСКЛИКНИМО С ЉУБАВЉУ СВЕТИТЕЉУ САВИ!
Categories: Вести

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *