Сваке године обележава се Европски дан језика, установљен од стране Савета Европе, а у сврху јачања језичког диверзитета. Овај дан има за циљ да освести јавност о лингвистичком богатству старог континента, те промовише важност учења страних језика.

ОШ “Сремски фронт” труди се да обележи све значајне датум и теме, а ово је свакако једна од њих. Ове године приредили смо манифестацију са разноврсним програмом. На програму су радиле колегинице из Актива страних језика и српског језика. Имали смо помоћ и од наставнице ликовне културе, која је својим радовима оплеменила простор. Такође, морамо се захвалити и одељењима 3-3 и 4-3 која су са својим учитељицама направили заставице многобројних држава.

У приредби су учествовали ученици нижих и виших разреда наше школе, приказавши како беседе, рецитују, певају и глуме. Током програма били су заступљени сви језици који се изучавају у нашој школи или их ученици изучавају самостално. Тако смо могли чути, поред српског и русински, словачки, хрватски, руски, енглески, немачки, као и шпански, турски и тајландски.

Чланови Ученичког парламента припремили су симболичне поклоне уз поруке,како за учеснике, тако и за публику.

Надамо се да су сви уживали, забавили се, можда чак и научили неку нову реч страног језика, те спознали значај њиховог учења. Не постоји без разлога и стара латинска изрека: Колико језика говориш – толико људи вредиш.

Categories: Вести

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *