Вечерас је у сали Културно образовног центра у Шиду уприличенa Светосавска академија. Славећи свог заштитника, највећег српског светитеља и просветитеља, највећег народног учитеља, неимара напретка српског друштва, ученици и наставници ОШ “Сремски фронт” припремили су програм под називом “Како је Сава постао монах”.
Председник општине Шид, Зоран Семеновић доделио је Светосавске повеље награђеним ученицима и просветним радницима општине Шид за посебна достигнућа у областима књижевности, природних и друштвених наука, музике, ликовног стваралаштва и физичке културе и честитао им на постигнутим успесима. Светосавску повељу понело је петнаест ученика и петнаест просветних радника.
Свечана академија отпочела је извођењем Химне Светом Сави, а пригодном беседом присутнима се обратила Бојана Лепињица, в.д. директора школе. “Драга децо, наука живота, каквом нас је учио Свети Сава, а коју ми, ваши учитељи и наставници, заједно са вашим родитељима покушавамо да вас научимо, јесте наука одрастања у добре људе.”
Текст и фотографије су преузети са- Општина Шид – званична страница
Categories: Вести

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *